Май 21

Публикувано в: Въпроси и отговори

0 1

Защо ви е нужен адвокатът при сделки с недвижим имот?

Когато наемате адвокат „да хвърли едно око“ на договор, всъщност не правите нищо. Първо, защото адвокатът не може да погледне нещо „отгоре-отгоре“, той или чете, или не. Не може да прочете първа страница, без да прочете втора, или обратното.

Фев 06

Публикувано в: Въпроси и отговори

0 307

Още по въпроса за несеквестируемостта

Когато притежавате само един имот, същият е несеквестируем. Ако ЧСИ предпиеме действия по публична продан на този имот, имате право да обжалвате действията му. Вписването на възбрана не означава, че ЧСИ пристъпва към принудителна продан.

Ное 10

Публикувано в: Въпроси и отговори

0 748

Договорът за наем – спокойното ползване на имота

Незаконосъобразно е действието на наемодател, който наказва наемателя си, като сменя бравата. Незаконосъобразно е при сключен договор за наем хазяинът да влиза в жилището под какъвто и да е предлог. Хазяинът е крадец, ако прави това. Можете да се обърнете за съдействие от полицията.

Авг 07

Публикувано в: Въпроси и отговори

0 683

Данъци при продажба на имот

Не е облагаем доходът от продажба на ЖИЛИЩЕН недвижим имот, ако между датата на покупката и датата на продажбата са минали повече от 3 години.

Юли 21

Публикувано в: Въпроси и отговори

0 608

ПОКУПКА НА ИМОТ „НА ЗЕЛЕНО“

Виждате един прекрасен архитектурен проект, виждате едни чудесни 3Д снимки, на които вашият имот оживява и грее в зеленина и решавате, че ще купите. Цената е твърде изгодна, не бързате с нанасянето. По-скоро търсите имотът за инвестиция.

Юли 07

Публикувано в: Въпроси и отговори

0 749

Предаване на владението на имота

Защо в нотариалния акт задължително се вписва кога ще се предаде владението на имота? Какво точно представлява това владение? Кой го предава? Какво е значението на този факт?

Юли 05

Публикувано в: Въпроси и отговори

0 635

Кое определя тежестта на една сделка с недвижими имоти?

Съществуват доста проблеми при осъществяването на една сделка с недвижими имоти, които могат да се разделят в две големи групи - личният елемент (кой е човекът, който ви продава, кой е вашият купувач), документалният (имате имот от дълги години, но липсват документи, или имате документи, но цифрите по тях не съвпадат едни с други).

Авг 10

Публикувано в: Въпроси и отговори

0 1579

Няколко юридически въпроса относно фактическата раздяла между съпрузи

Дългата фактическа раздяла не може да се приравни на край на брака ви, т.е. с изтичането на един срок същият да се счита прекратен. Край може да бъде поставен единствено със съдебно решение.